onsdag den 6. marts 2013

Müslibar Med Mystik


Prøv disse smadder lækre müslibarer, der dog forsvinder på mystisk vis.
IMG_8462_redigeret
En dag i Føtex stod vi og kiggede på müslibarer, men hvor er de bare dyre. Jeg er ikke sikker på, at det er billigere at lave dem selv - i hvert fald ikke billigt. Der skal bruges mange lidt dyrere ingredienser som frø, nødder og dadler, men til gengæld ved man også, hvad man får og kan komme evig mange gode ting i de små fætre. :-)
Jeg fandt opskriften, som jeg tog udgangspunkt i hos thefoodclub, men skiftede dog hvid chokolade ud med mørk, da det lige var det, jeg følte for. Derudover ændrede jeg også lidt i mængdesammesætningen af de forskellige ingredienser.
Müslibarerne kan både stilles i køleskabet i et døgns tid eller bages i ovnen, så er de lidt lettere at skære ud, men vær opmærksom på, at de ikke er hårde og super lette at få til at hænge sammen. De er dog utrolig lækre på den måde, synes jeg, og det er svært at stoppe, når man først har smagt dem. Hvis I tør disse vanedannende barer, får I i hvert fald min opskrift her.
IMG_8467_redigeret_opskriftFremgangsmåde
Hak mandler og hasselnødder fint, skær dadlerne i mindre stykker og hak tranebær en smule. Bland alle ingredienser (minus chokoladen!) sammen, og rør det godt, indtil det har en klistret konsistens. Kom massen i en bageform eller anden form med bagepapir. Tryk det godt sammen - virkelig godt sammen. Formen sættes enten i køleskabet i ca. et døgn eller bages i ovnen i alt mellem 20-60 minutter. (Jeg skulle lige pludselig hjemmefra, så mine fik kun 20 minutter, men en anden gang prøver jeg at give dem lidt mere.)
Barerne skæres i stykker, når de er kølet af, og der kommes smeltet chokolade på. Når chokoladen kommer på, hænger barerne endnu bedre sammen, så undlad det endelig ikke - af flere grunde for det smager også helt fantastisk. :-)
Energiindhold: ca. 1850 kJ pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak, det kan du sørme også tro, de er, og så var der perfekt lys til at tage billederne i :)

      Slet