tirsdag den 13. november 2012

Er jeg død af paleo?

Nej, jeg lever endnu!

Jeg har simpelthen bare haft så pokkers travlt, så der har ikke været så meget tid til hverken bloggeri eller de store køkkenkunstner. Hov, men bare fordi jeg har været en dårlig blogger, skal I da ikke snydes for at høre, hvordan hele paleoforløbet endte. Nu har min søde veninde Line også snart efterlyst mange gange at få en konklusion. (Undskyld Line!)

Konklusion på paleoforsøg
Jeg var på paleodiæt i 8 dage, og det var faktisk ret spændende at prøve, for jeg kunne virkelig mærke ændringer på min krop - både positive og negative.
Jeg indtog automatisk færre kalorier, fordi jeg ikke var så sulten, når man propper sig med så meget protein, som også virkede appetitregulerende. Det er selvfølgelig positivt, hvis man gerne vil tabe sig, og det er ens formålet med paleo.
Det bliver dog en smule kedeligt i længden, hvis man ikke er god til at lave fx store portioner af aftensmaden, så man kan få rester til middagsmad. Derfor skal man være ret god til at planlægge både indkøb og madlavning for at gøre det spændende - synes jeg i hvert fald. Jeg endte med at få optøede frosne grøntsager med tun 3 dage i træk til middag, fordi der ikke var rester, og der fik jeg virkelig nok tun til sidst :-)
Dertil må jeg sige, at da jeg godt kan lide at leve vegetarisk nogle dage, kan det også godt være lidt svært at få det proppet ind, når den "rene" paleo også udelukker bælgfrugter og bønner.
Jeg vænnede mig dog mere og mere til det madmæssigt i løbet af ugen, og det var da også sjovt, når det kunne ses på vægten, og det gode var, at jeg ikke rigtig havde lyst til søde sager - jeg har dog på fornemmelsen, at det lige så meget var, fordi jeg havde sat mig for at leve helt efter bogen.

Træning: jeg har trænet til halvmarathon og har derfor fulgt et løbeprogram. Da jeg var på paleodiæten, kunne jeg helt klart mærke, at den ikke passede så godt sammen med min træning, som min normale kost gør. Jeg havde ikke nær så mange kræfter og kunne ikke løbe lige så hurtigt, hvilket frustrerede mig ret meget, da jeg gør en del op i det. Det var nok en af de største grunde til, at jeg ikke blev ved ud over de 8 dage. Jeg ville simpelthen ikke have, at det skulle gå ud over min halvmarathon, som jeg skulle løbe 14 dage senere. (Det endte det heldigvis ikke med at gøre, da jeg hoppede tilbage på almindelig mad og fik energi igen.)

Ja, derfor er paleo nok ikke lige mig i længden, men jeg synes, det er en rigtig fin ide at skære ned på kulhydraterne her og der, men det vigtigste er, at man kun gør det, hvis det er det rigtige for en selv. Paleokost er helt sikkert rigtig fint for nogle mennesker, men jeg følte bare ikke, det gik hånd i hånd med min løbetræning, og helt modsat mange andre var min faktisk ret oppustet efter hvert måltid, hvilket ikke var så rart. Jeg kan derfor sætte kryds ved at have prøvet paleo, og det er sjovt at mærke på egen krop, så derfor fortryder jeg ikke, selv om det ikke er noget, jeg vil fortsætte. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar