mandag den 19. november 2012

Chokoladeboller á la Slotsbageren

Eller i hvert et forsøg på det.

Perfekt til en kold vinterdag.

Sidste lørdag var jeg SÅ heldig at "komme til" at gå forbi slotsbageren efter træning i fitness - det var godt nok ikke den direkte vej, men pyt med det. "2 stk. chokoladeboller fra i går 10 kr."
Når man kender Slotsbageren i Aalborg, er det ikke et tilbud, som er muligt at takke nej til, for de gør alle andres chokoladeboller forlegne. (Normalprisen er 1 stk. for 10,50 kr.)

Som så mange andre bloggere fra Aalborg, tænkte jeg derfor, at det må da kunne lade sig gøre at lave nogle boller, der bare komme på højde med det. Det kræver bare nok chokolade og STORE boller!
Derfor gav jeg mig i kast med en opskrift fra madmedhjertet, og så tilføjede jeg noget mere chokolade for at gøre dem rigtig skønne.

Konklusion: oj, hvor er de blevet gode og store, og der blev "mmm'et" en del, da vi en, da de var helt varme med lidt becel på, for vi var løbet tør for rigtigt smør. Nu glæder jeg mig til at smage dem kolde på et tidspunkt, og så kan jeg kun opfordre alle andre chokoladebolleelskere til at give sig i kast med denne opskrift.
Slotsbagerens er stadigvæk tungere i det, men jeg tror bare, jeg lader det være deres hemmelighed og bager dem her, når jeg selv skal bage - og køber Slotsbagerens, når de skal være endnu tungere. :-)


Ingredienser (ca. 12-14 stk. ):
50 g. gær
100 g. smør/becel
4 dl. kærnemælk
2 spsk. sukker
1 tsk. groft salt
700-800 g. hvedemel
180-200 g. grofthakket mørk chokolade (jeg brugte Toms Guldbar 57 %)

Fremgangsmåde:
Smelt smør/becel og miks med kærnemælken. Smuldr da gær heri. Tilsæt sukker og salt og rør sammen.
Rør da halvdelen af melet i, så dejen er som en tyk grød. Den grofthakkede chokolade tilsættes da og æltes godt sammen med dejen. (Det er vigtigt, at chokoladen er virkelig grofthakket, da det giver noget helt specielt at støde på store stykker chokolade, når bollen nydes.)
Ælt da resten af melet i, indtil dejen er mættet, men stadigvæk let klistret Ælt i hånden i ca. 10 minutter. Sæt da dejen til hævning under en fugtigt klæde ved stuetemperatur i 1 time.

Efter hævningen formes bollerne så store, som de nu ønskes. Jeg lavede dem ret store, og jeg fik 12, men ellers er ca. 14 stk. fint. Sæt bollerne på bageplader og lad dem efterhæve 30 minutter.
Pensl da bollerne med sammenpiskes æg eller kærnemælk.

Bag bollerne i ca. 12 minutter ved 200 grader almindelig ovn. De skal være gyldne. Nydes enten varme eller kolde med lidt smør.

Energiindhold: ca. 1100 kJ pr. 100 g.

4 kommentarer:

 1. Uhmmm, elsker bare chokoladeboller fra Slotsbageren :) Det er en must hver gang jeg er i Aalborg, for de fåes bare ikke bedre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er simpelthen så gode. De er "farlige" at have fået kendskab til ;)
   Jeg synes også, at mine er blevet rigtig gode - der er i hvert fald en anden herhjemme, som får dem til at forsvinde rimelig hurtigt :)

   Slet
 2. Når du siger de er så gode,så må de da hellere prøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig gode, og jeg er ikke ene om at synes det, så der må være noget om det :)

   Slet